НИЕ В ПИЛАТЕС АТЕЛИЕ ВЯРВАМЕ

ПИЛАТЕС ПРОМЕНЯ КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ И ВОДИ ДО ДЪЛГОЛЕТИЕ

КЛАСОВЕ

СТРЕЧИНГ

Нискоинтензивни физически упражнения, прилагани върху скелетната мускулатура, разтяга и подобрява еластичността както на мускулите, така и на прилежащите им сухожилия. Повишава оптималния обхват на движение на ставите, те укрепват и стават по-малко податливи на навяхвания. Увеличава се гъвкавостта на тялото, издължават се мускулните влакна и се подобрява общия тонус на организма . Най-лесният и полезен начин да понижите стреса, да ускорите метаболизма, да редуцирате появата на целулит и задържането на течности. Доказано повишава настроението!

МАТ ПИЛАТЕС

Пилатес е система упражнения с нисък интензитет, носеща името на създателя си Джоузеф Пилатес. Специално създадена да заздрави коремно-поясната мускулатура – източник на енергия за цялото тяло, да укрепи и изправи гръбнака и да мобилизира ставите.Посредством контролирани движения ще работите за мускули, които не подозирате, че съществуват, ще подобрите стойката и гъвкавостта си! Напускайки часа ще се усетите тонизирани изаредени с енергия, подходящ за всеки.

КАЛАНЕТИКА

Каланетиката представлява серия от упражнения за развиване на сила и гъвкавост, които се извършват с малка амплитуда,но с голяма повтаряемост. Движенията са фини и прецизни, пружиниращи. Целта на метода не е натрупване на мускули,а укрепване на дълбоколежащата мускулатура без натоварване на ставите. Всяко упражнение е насочено към определена част на тялото – бедра ,ханш, талия , като движенията понякога се повтарят до 100 пъти – така се въздейства пряко върху проблемните зони ,като се отстраняват излишните мастни клетки и се тонизиат мускулите. 

ПИЛАТЕС С ГОЛЯМА ТОПКА

Забавен и различен, но активен и натоварващ клас, в който голямата (Швейцарска) топка създава дисбаланс на движението. Тази нестабилна повърхност на топката провокира цялата мускулатура на тялото и най-вече на корема, държи я активна и напрегната през целия час. Запазването на баланса и равновесието е истинско предизвикателство за цялото тяло, но и помага за повишаване на издръжливостта и силата ни. И за края на часа – разтягането с тази топка е един от най-приятните начини да отпуснем мускулите и да се освободим от стреса.

БАЛЕТЕН ЕКЗЕРСИС

Barre Tone – Балетен екзерсис  е клас комбинация от движения взаимствани от балета. Фокусът е върху стягане на седалището и бедрата , издължаването на силуета и подобряването на стойката на тялото. Това увеличава обхвата на движение на  ставите и води до подобряване на  мобилността и гъвкавостта на тялото. Часът е подходящ за всеки – без ограничения на възраст и спортни възможности .Ако искате да се насладите на хубава музика и  да стегнете тялото си неусетно чрез грациозни движения – този час е за вас!

 

По време на часовете е добре да носите неплъзгащи се чорапи – за да запазите топлината в стъпалата си – това предпазва от крампи, както и за да избегнете подхлъзване!
** Важно уточнение – за тези класове се приемат карти на Мултиспорт!
Посещението е само след предварителна резервация!

Джоузеф Пилатес

Пилатес е пълна координация на тялото, ума и духа

Мобилно Приложение

Пилатес Ателие работи само с ПРЕДВАРИТЕЛНА резервация. За ваше улеснение сме създали мобилно приложение, с което да записвате или отменяте вече направена резервация с лекота. Можете да го свалите на телефона си.

         

Работно време

Понед. - Петък 08:00-20:00
Събота 09:00-17:30
Неделя 09:00-17:30

Контакт

ул. Тинтява 126
Дианабад, София
+359 89 993 5987
pilatesatelierbg@gmail.com